Kirkkotila ja kirkon tila

Kirkkotila ja kirkon tila

Kirkon muutostöiden yhteydessä tulee hahmottaa, miksi kirkkoa kehitetään ja mitä varten kirkko on olemassa. Kirkkorakennus on kristityille ennen muuta Jumalan kohtaamisen paikka. Kristityt uskovat Jumalan luoneen kaiken ja olevan kaikkialla läsnä. Siitä huolimatta kristityt kokoontuvat tiettyyn paikkaan kristittyjen joukkona, kirkkona (seurakunta) ja kutsuvat tätä paikkaa kirkoksi (kirkkotila). 

Kirkon tila ja kirkkotilat kulkevat käsi kädessä. Kun puhumme tiloista, puhumme samalla toiminnasta ja sen myötä myös kirkon olemuksesta. Kun kehitämme toimintaa, tulee puhuttujen sanojen tulla lihaksi oikeiden ihmisten, seurakunnan elävien kivien ja ympäristön elämässä. 

Kirkkotila Oy tukee kristillisiä kirkkoja ja seurakuntia kaikenlaisessa kirkonrakennuksessa. Päätoimialaamme on kirkkorakennusten ja jumalanpalveluselämän kehittäminen, mutta tämän lisäksi tuemme myös kirkon rakentamista esimerkiksi strategiatyöskentelyn ja johdon konsultoinnin merkeissä. 

Juuri nyt tämä näkyy etenkin Tampereen seurakuntien strategiatyöskentelyn tukemisena sekä Luterilaisen Maailmanliiton Mutual Accountability Framework -konsultoinnissa, jossa etsitään tietä siihen, miten jäsenkirkot voisivat olla entistä vastavuoroisemmin vastuullisia toisilleen. Näissä merkeissä Mika K T ottaa myös tällä ja seuraavalla viikolla (12.-21.9.2023) osaa maailmanliiton yleiskokoukseen Krakovassa osana vuoden kestävää 50% toimeksiantoa. 

Tilojen ja toiminnan yhteys näkyy tässäkin siten, että annamme kirkonjohtajille hankkeen yhteydessä käytävistä haastatteluista muistoksi postikortin, johon on kuvattu Osmo Rauhalan Tyrvään Pyhän Olavin kirkkoon maalaama Armo-teos, jossa lintu antaa kalalle madon. Tyrvään Pyhän Olavin kirkko oli Mika K T:n kotikirkko, joka tuhoutui tuhopoltossa 1997 ja jälleenrakennettiin myöhemmin talkoovoimin. 

Osmo Rauhalan Armoon puolestaan tiivistyy jotakin olennaista siitä, kuinka armo murtaa kaikki esteet ja rajapinnat ja tuo yllättävän avun. Armo ei ainoastaan anna anteeksi sitä, mikä on jo mennyt, vaan myös vahvistaa ja suuntaa kohti tulevaa. Armo tulee lihaksi ja siksi juuri tämä työ valikoitui luontevaksi lahjaksi Kirkkotila Oy:n muutettua kesällä 2023 uusiin tiloihin Sastamalaan, Tyrvään Pyhän Olavin ja monien muiden kirkkojen kotikaupunkiin.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *